Arxius de categoria per "Cants de taverna"

En aquesta secció hi trobareu una gran varietat de ritmes i estils dins aquest gènere musical que cada vegada té més seguidors. Havaneres, boleros, valsets o cancons marineres, temes procedents de les Antilles o noves composicons en català. Una selecció del repertori més popular però també amb peçes novedoses i originals.
Francesc Sànchez Carcassés, director i presentador d'algunes de les cantades més conegudes, i actual patró de la Fundació Ernest Morató, ens apropa a les interpretacions dels grups i veus de l'havanera amb enregistraments d'estudi o en directe.

 

14-12-2017 a Cants de taverna

La vida empieza a correr
Zenaida Armenteros

La intèrpret cubana Zenaida Armenteros va enregistrar un compacte amb el nom Habaneras de Cuba. Hi podem trobar temes preciosos però força desconeguts com Novia de mis sueños, La tarde, Veinte años, La rosa roja, Habaneras del Puerto… I avui us proposem d’escoltar justament una d’aquestes cançons desconegudes, en principi, pel gran públic català, però …
Continuar llegint

20-10-2017 a Cants de taverna

Porqué me siento triste – Martirio

Avui una novetat interessantíssima. Sabien que Martirio també està interessada en aquest món de l’havanera i el cant de taverna? Sobretot en les cançons cubanes, per exemple, les de María Teresa Vera. Martirio fa va una versió preciosa d’aquest tema: ¿Por qué me siento triste?
Continuar llegint

29-09-2017 a Cants de taverna

Lo meu avi – Grup XEIC!

Quantes versions coneixen d’El meu avi?. Moltíssimes, de ben segur. I és que tots els grups de l’àmbit de l’havanera l’interpreten en les seves cantades, en la majoria de les ocasions per acabar molt bé una nit d’estiu. En aquest cas potser no la coneixeran, és una de nova i no és un grup d’havaneres. …
Continuar llegint