Arxius de categoria per "Dites i refranys"

Víctor Pàmies i Riudor (Barcelona, 1963) és un lingüista que s'ha especialitzat en la paremiologia, la ciència que estudia els refranys. Una passió de més de quinze anys que vol convertir en el centre de la seva vida laboral, professional i personal. N'hi ha que volen viure del "cuento"... per què no provar-ho amb els refranys?
Ha estat batejat com el primer paremiòleg 2.0 per la seva presència a la xarxa, que podeu seguir des del portal dites.cat i intenta compaginar la xarxa, el paper i els actes presencials en percentatges similars.
Està forjant una base de dades sobre fraseologismes que ja ha superat els 400.000 registres. Com ell diu, "un bon coixí" d'on extreure tot el material que comparteix amb els seus seguidors.
En aquesta secció intentarà explicar-nos l'origen de les dites i refranys catalans més populars.

 

17-03-2017 a Dites i refranys

Una poma al dia el metge estalvia

Seguim avui amb els consells de la vida natural, que sembla cada cop més allunyada del nostre dia a dia, amb els perjudicis de salut i mediambientals que comporta. Ja ho diuen que, quan ens posem a règim, ens treuen tot allò que ens agrada. Alguna cosa tindran les coses llamineres que el nostre cos …
Continuar llegint

03-03-2017 a Dites i refranys

Sortir del foc per caure a les brases

És una comparació que significa que, a vegades, per intentar evitar un perjudici, ens procurem un mal més gran. Té per tant el matís d’empitjorar, d’anar a pitjor, d’anar a mal borràs. Trobem, amb un significat semblant, aquella altra dita: pitjor és el remei que la malaltia, també amb el sentit que, volent evitar un …
Continuar llegint