Programa 039 – 14/01/2011
(Edició 1828)

Programa 039 – 14/01/2011
(Edició 1828)

COMENÇA EL TRADICIONÀRIUS TAMBÉ AL “FES TA FESTA”

Aquesta setmana el FES TA FESTA recupera la seva forma habitual després de les vacances nadalenques.

I a la part central, l’espai LA FESTA QUE VE inclou una extensa entrevista amb Jordi Fàbregas que ens parla de la inminent inauguració del 24è. TRADICIONÀRIUS.

 

Per a més informació podeu consultar el programa de mà en pdf

També retornen les seccions:

  • un ROURENFOLK, amb en Jordi Roura que ens presenta encara una nadala molt especial de la ma d’en Pau Riba i la seva banda;
  • unes HISTÒRIES DE GEGANTS, que la Berta Miró dedica a tota la família gegantera de la ciutat de Tarragona;
  • i un EXPEDIENT C de l’Amadeu Carbó, que ens aclareix tot allò que fa referència a la Setmana dels barbuts.

A més,  a la part inicial del programa destaquem tres notícies importants.
Les escollides per aquesta setmana són:

  • El concert que Pascal Comelade i la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona realitzaran el proper diumenge dia 16, a L’Auditori, de Barcelona, dins el Cicle de Música per a Cobla.

  • El nou treball de la Cobla Marinada i el seu director Esteve Molero sobre la música de Nino Rota, en l’any del seu centenari. Aquí podeu veure el video promocional que ha fet la cobla.
  • I també ens fem ressò de les preocupacions que l’Associació Danses a la Plaça del Rei té enguany, de nou, amb els veïns intransigents que no poden suportar el “soroll”, un divendres a la nit a quarts de dotze. Us reproduïm la carta que han fet córrer els de l’Associació.

Companys, companyes,
El Districte Ciutat Vella cita a l’Associació per dir-li que tenen una carta d’uns veïns que es queixen de molèsties. Suggereixen canvis (d’emplaçament, d’horari) que desvirtuarien o, simplement, eliminarien, aquests divendres tan participatius.
Ens deus conèixer, o tens coneixement del que fem, sinó et podem dir que és un goig veure la plaça plena de rotllanes i cares somrients ballant danses tradicionals. És una realitat que d’allà han sortit grups de música, amistats fugisseres i matrimonis perdurables fins al dia d’avui.
Anirem a parlar amb el Districte, farem propostes de REDUCCIÓ DE VOLUM (volum màxim corresponent a 500W, canvi de lloc de l’escenari perquè no enfoqui a l’entrada de la plaça), REDUCCIÓ DE DIES (20 divendres al 2011 en front dels 24 del 2010), REDUCCIÓ D’HORARI (fi de les actuacions a les 23.45h, fi del desmuntatge d’escenari i de l’equip de so 24.30h), COMPROMÍS DE DIÀLEG I CIVISME (un grup de noies joves s’han fet voluntàries per anar a parlar amb la gent que ha signat la carta, tot i que no sabem si són molts o pocs), etc.
Que volem de tu? que ho sàpigues. Que ens donis suport moral (i pràctic, si coneixes algun peix gros). Avui recollirem signatures abans de que ens acomiadem fins a la primavera; si vols pots signar-ho tu també perquè tens la carta adjunta a aquesta nota. També pots escriure’ns. Tot pot servir per fer gruix quan anem a defensar que les DANSES A LA PLAÇA DEL REI són un patrimoni (immaterial?) d’aquest nostre pobre? brut? trist? dissortat? país.

Associació Danses a la Plaça del Rei
24 de desembre del 2010

Tot plegat, amanit amb bona música i bon humor. Us hi afegiu?