Decennals
Crònica 31/01/2011

Decennals
Crònica 31/01/2011

57 colles van participar de la trobada castellera de les decennals de la Candela de Valls.

 

Els Castellers de Vilafranca van fer la torre de 8, els Minyons i la Jove de Tarragona el 3 de 8.

 

Les dues colles de Valls es queden en blanc: van fer dos intents de 3 de 8.

 

La monumental trobada castellera celebrada aquest diumenge va reunir a la totalitat de colles existents als Països Catalans, colles en actiu i algunes en fase de creació. A destacar la presència de les dues colles de la Catalunya Nord, les dues de Mallorca i les debutants de Solsona i Jove de Barcelona.

Els Castellers de Vilafranca van fer el millor castell de la cita, acotada als castells de 8 pisos com a màxim. Els verds van fer la torre de 8 amb folre. Dues altres colles van fer un castell de 8, el 3 de 8, els Minyons de Terrassa i la Jove de Tarragona.

Les dues colles de Valls, Vella i Joves, van intentar sense èxit aquest mateix castell. Les dues van desmuntar els seus dos intents sobre el 3 de 8. Els Capgrossos de M;ataró tampoc van poder fer el seu castell, van desmuntar un 5 de 7.

Gràcia, Sants, Xiquets de Tarragona, Bordegassos de Vilanova, Esplugues, Lleida. Mallorca, Sabadell, Sant Cugat, Castellers de Terrassa, Xiquets de Reus, Margeners de Guissona, Moixiganguers d’Igualada, Marrecs de Salt, Nens del Vendrell, Altafulla, Barcelona, Sant Pere i Sant Pau, Nois de la Torre, Sagals d’Osona i Xicots de Vilafranca van aixecar un castell de 7.

La resta de colles, 30 de les 57, van fer o intentar castells de 6 o pilars. La nova colla de Solsona i la Jove de Barcelona no van alçar cap castell, a banda dels pilars a la plaça del Blat i els que van fer totes les colles a la ronda conjunta.

El lloc triat per fer l’actuació, al voltant dels monument als Xiquets de Valls, la Font de la Manxa va quedar petita davant el nombrós públic i dels milers de castellers presents.