Categoria «Cants de taverna»

En aquesta secció hi trobareu una gran varietat de ritmes i estils dins aquest gènere musical que cada vegada té més seguidors. Havaneres, boleros, valsets o cancons marineres, temes procedents de les Antilles o noves composicons en català. Una selecció del repertori més popular però també amb peçes novedoses i originals.
Francesc Sànchez Carcassés, director i presentador d'algunes de les cantades més conegudes, i actual patró de la Fundació Ernest Morató, ens apropa a les interpretacions dels grups i veus de l'havanera amb enregistraments d'estudi o en directe.

 

Habaneras de La Coruña – Cuna de veteranos

Hércules luce su faro Playa y paseo Riazor o cuna de veteranos es La Coruña un primor. Aquesta és l’estrofa inicial de Habaneras de La Coruña, segurament una de les composicions més conegudes i interpretades del repertori mariner gallec. Una havanera coral, delicada i aquí interpretada per la Cuna de veteranos.

Na nena (Tornada a Menorca) – Grup LES ANXOVETES

Ja hem comentat en altres ocasions que LES ANXOVETES han aportat joventut i frescor al món de l’havanera i al cant de taverna en general. Acompanyades pels seitons (guitarra i contrabaix), les treus veus femenines, la Tona, la Montse i la Marta han gravat fins al moment quatre CD’s, el més recent amb el títol …

La hamaca – Grup CUBACANT

L’any 2009, la Neus Mar, en Càstor Pérez a la guitarra i l’Enric Canada a la percussió, això vol dir CUBACANT, presenten L’ESSÈNCIA DE L’HAVANERA, un espectacle creat per fer un repàs a les havaneres líriques i temes cubans en un recorregut musical historiat que va tenir un gran èxit. El recital didàctic era passar …