Arxius de categoria per "Dites i refranys"

Víctor Pàmies i Riudor (Barcelona, 1963) és un lingüista que s'ha especialitzat en la paremiologia, la ciència que estudia els refranys. Una passió de més de quinze anys que vol convertir en el centre de la seva vida laboral, professional i personal. N'hi ha que volen viure del "cuento"... per què no provar-ho amb els refranys?
Ha estat batejat com el primer paremiòleg 2.0 per la seva presència a la xarxa, que podeu seguir des del portal dites.cat i intenta compaginar la xarxa, el paper i els actes presencials en percentatges similars.
Està forjant una base de dades sobre fraseologismes que ja ha superat els 400.000 registres. Com ell diu, "un bon coixí" d'on extreure tot el material que comparteix amb els seus seguidors.
En aquesta secció intentarà explicar-nos l'origen de les dites i refranys catalans més populars.

 

09-02-2018 a Dites i refranys

Uns comptes fa l’ase
i uns altres el traginer

Tornem a moure’ns per l’àmbit dels somnis i les il·lusions. I és que costa tan poc somiar! En aquest cas el refranyer ens adverteix que sovint fem projectes que no és en les nostres mans que es puguin acomplir. O que algú altre haurà projectat uns altres objectius que no sempre seran coincidents amb els …

Continuar llegint

02-02-2018 a Dites i refranys

Tant tens, tant vals

Si en una altra ocasió dèiem que no és més ric qui més té, sinó qui menys necessita, avui reiterem l’atenció en aquest tema de les possessions i les aparences. Tots sabem la teoria, que els diners no fan la felicitat, però no deixem de somniar que ens toqui la grossa i repassem el conte …

Continuar llegint