Presiona ENTER per veure els resultats o ESC per cancelar.

Qui té ofici, té benefici

12-01-2018 a Dites i refranys


Home de molts oficis, pocs beneficis. La inconstància té conseqüències nefastes. Diem d’algú que no té ofici ni benefici quan no té una manera fixa de treballar, de guanyar-se la vida. De vegades la dispersió ens pot portar a ser uns tastaolletes, que sabem una mica de molt, però poc de cada cosa. Altrament, en altres moments hi havia persones il·lustrades que no limitaven el seu saber a una única disciplina, sinó que excel·lien en camps ben diversos.

En què quedem, doncs? Suposo que, com gairebé sempre, la qüestió és saber trobar l’equilibri entre els dos extrems i navegar-hi còmodament.

Abans, la preocupació dels pares (o dels pares dels nostres pares) quan algun fill no els sortia dotat per a l’estudi era que almenys aprengués algun ofici, per poder-se guanyar la vida i durant molts anys alguns oficis no tenien gaire bona reputació (ni bona remuneració). Molta feina ha fet una bona formació professional per capgirar aquestes tendències!