Presiona ENTER per veure els resultats o ESC per cancelar.

El que es té al néixer
no es perd al créixer

26-07-2018 a Dites i refranys


També diuen que els nens vénen amb un pa sota el braç. Reproduir-nos és garantir la pervivència de l’espècie, sens dubte i, a través de la genètica i de la socialització, ja portem a sobre unes càrregues determinades. Bé, càrregues, habilitats, destreses i una carrosseria que s’adapta prou bé a les necessitats del medi.

Per tant, la dita expressa que allò que portem d’herència no ens deixarà mai més. I que allò que és de mena, mai no s’esmena. Però per altra banda, amb una lectura una mica més optimista, també diu que vaig néixer nu i vaig vestit: tot això he adquirit. Perquè tota criatura neix amb sa ventura.

I ja se sap, que geni i figura fins a la sepultura i vici de natura, fins a la sepultura.

El que es té al néixer no es perd al créixer.