Programa 051 – 08/04/2011
(Edició 1840)

Programa 051 – 08/04/2011
(Edició 1840)

EL 75è APLEC DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA AL “FES TA FESTA”

 

Aquesta setmana tornen les cròniques castelleres d’en Carles Esteve

A la part central del FES TA FESTA entrevistem a Mercè Alsina, presidenta de l’Agrupació Sardanista de Santa Perpètua de Mogoda, que ens parla de la celebració, els dies 30 d’abril i 1 de maig, del seu 75è. aplec i dels altres actes que han organitzat al llarg de l’any per tal de commemorar aquesta efemèride.

Pel que fa a les seccions, us proposem les següents:

  • LA COLUMNA, amb la imminent Setmana Santa com a protagonista i amb un viatge a les Setmanes Santes dels anys 70 al que ens convida el nostre director, en Jesús Ventura.
  • Els primers castells de la pretemporada a la CRÒNICA CASTELLERA d’en Carles Esteve, la primera d’enguany a banda de la de les Festes de la Candela del mes de febrer.
  • El ROURENFOLK, en el que en Jordi Roura ens presenta un treball de les noves generacions del panorama folk: “Param-param” una sardana curta interpretada pel grup BRUEL, o el que és el mateix, pel violí de l’Anaïs Falcó i la guitarra d’en Xavier Rota.
  • Les HISTÒRIES DE GEGANTS, amb la Berta Miró, que aquesta setmana ens parla de la història dels gegants de Castellbisbal.
  • I l’EXPEDIENT C, de l’Amadeu Carbó, que ens parla de LES PASSIONS i de les seves frases i modismes.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES, us parlem de moltes coses:

  • Del nou llibre del nostre ex-col·laborador David Puertas: NOTES DE CONCERTS.
  • Del primers vint-i-cinc anys del grup d’havaneres MESTRE D’AIXA i de la seva festa d’aniversari.
  • De la ROSA D’OR, guardó que atorga anyalment, des del 1967 l’Agrupació Sardanista FLORICEL, d’Anglès.
  • Dels canvis de dates de l’Escola Folk del Pirineu d’Arsèguel
  • I de la 26a. edició de la CIUTAT GEGANTERA, la festa grossa del mon geganter, que enguany se celebrarà els dies 15, 16 i 17 d’abril a LA SEU D’URGELL

I la música. Aquesta setmana, a part del ROURENFOLK, una altra sardana inspirada en el temporada climatològica: la titulada PRIMAVERA, de Juli Garreta, tot un clàssic.
També us convidem a escoltar la “SARDANOVA DELS ARMATS”, de Manel Camp i Santi Arisa. Per cert, mireu quines imatges hem trobat al Youtube dels Armats manresans dels anys 50 i 60. Unes petites joies.

I un altre clàssic, avui per partida doble, via àudio del programa i via Youtube: dues versions de la sardana “MARIONA”, d’Eduard Toldrà, la que enregistrà l’any 1995 la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i la que hem trobat al Youtube per la Bellpuig Cobla.

El FES TA FESTA, la cultura popular a la ràdio i a la xarxa.