Presiona ENTER per veure els resultats o ESC per cancelar.

Concert dedicat a Manuel Oltra (1)

10-08-2012 a Concerts


Programa 122 (Edició 1911) – Publicat el 10 d’agost de 2012

Avui el FES TA FESTA es vesteix de llarg. Anem de concert.
Hem volgut dedicar el primer dels nostres concerts estiuencs al mestre Manuel Oltra i Ferrer i, més concretament, a una part de la seva extensa producció de música lliure per a cobla.
Aquest és el programa que us hem preparat:

  • Rapsòdia per a piano i cobla, en la versió de la Cobla Mediterrània i el pianista Albert Guinovart, sota la direcció del mateix autor.
  • Fantasia i fuga, una peça per a violoncel i cobla, interpretada pel violoncelista Nabí Cabestany i la cobla Mediterrània sota la direcció del nostre director de programa, en Jesús Ventura.
  • Suite primària, per a dos clarinets, percussió i cobla, en la versió de la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, amb els clarinetistes Larry Passin i Josep Fuster i amb Santi Molas a la percussió, tots ells dirgits per Jordi León.
  • Glosa de la Contradansa d’Alentorn, creació sobre la melodia popular del ballet del mateix nom, en versió de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, dirigida igualment per Jordi León.
  • La birondó, suite per a cor i cobla de cinc cançons tradicionals catalanes, en la interpretació de la Cobla La Principal d’Amsterdam i el VU Koor (Cor lliure de la Universitat d’Amsterdam) que dirigeix el mestre Jean-Marie ten Velden.
  • Montmagastre, petit quadre simfònic, interpretat per la cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, de nou sota la batuta de Jordi León.

Música en majúscules durant quasi una horeta de ràdio.

I la setmana que ve, un altre concert, en aquest cas de música popular i tradicional de la ma d’un dels grups de referència: Quico El Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.