Programa 151 – 01/03/2013
(Edició 1940)

Programa 151 – 01/03/2013
(Edició 1940)

UNA FES TA FESTA CAPICÚA

Si més no pel fet de ser el número 151 de la nostra etapa internàutica. Per tota la resta no deixa de ser un programa normal, amanit amb moltes notícies, seccions, música…

D’entrada tindrem LA COLUMNA del nostre director Jesús Ventura que ens parla del “Projecte SardaTIC“, una iniciativa innovadora per fer arribar la sardana i la cobla a les escoles. Escoltant el comentari i visitant el seu blog en podreu conèixer tots els detalls.

A l’AGENDA us parlem d’actes diversos: des dels Tallers bàsics d’elaboració de pa artesà que ens proposa la gent de l’Associació Cultural El Trill, d’Argençola; o de la VIII Jornada de Recerca Etnològica que se celebrarà a Olot. Ambdós actes programats pel dissabte dia 9.

Josep Padró

Pel diumenge dia 10, a la tarda, un Espectacle-Homenatge al compositor manresà Josep Padró (1932-2012) en el que participaran un munt d’entitats manresanes i que tindrà lloc al Pati i a la Sala Gran del Teatre Kursaal, de la capital del Bages.

També tindrem les seccions:

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlem d’Assemblees i, més concretament de la de la FAC (Federació d’Ateneus de Catalunya), celebrada el passat 16 de febrer, amb una bona quantitat de’acords i decisions remarcables que us comentem. I també dues interessants exposicions al Centre de Barcelona: Petits gegants i bestiari petit, d’Albert i Marc Caelles i Solé, aquests dos germans solsonins que presenten bona part de la seva col·lecció de petits elements folklòrics de la cultura popular a la Casa dels Entremesos, el Centre Barceloní de Difusió i Producció de Cultura Popular d’arrel Tradicional Catalana (Plaça de les Beates, 2) i que podeu veure fins el 23 d’abril.

I La Barcelona irreverent, una reflexió sobre la festa popular a la Barcelona vuitcentista a partir de l’estudi de l’associacionisme cultural i especialment de dues de les grans entitats recreatives de l’època: La Societat del Born (1858-1873) i El Niu Guerrer (1874-1936); es tracta d’una mostra reduïda dels més de 1.500 documents inventariats i estudiats que donen fe del fenomen de la paròdia i la ironia col·lectives i de les dosis d’irreverència d’uns ciutadans crítics amb l’ordre establert. La podeu visitar al Museu Frederic Marès (Pl. de Sant Iu, 5-6), fins al 26 de maig i us podeu baixar el treball de recerca complet en aquest link.

I a la part musical, “Tres entremesos manresans”, amb el grup SAC I TOMBO; i les sardanes “Pensant en tu”, de Josep Blanch i Reynalt, i “La nena i les flors”, d’Eduard Martí i Teixidor.

I encara el què ens deixem! Però si us expliquem tot no té gràcia, no?