Programa 203 – 28/02/2014
(Edició 1992)

Programa 203 – 28/02/2014
(Edició 1992)

UN FES TA FESTA DE MARÇ, MARÇOT…

Un FES TA FESTA també olímpic, si més no pel número de la seva edició.

El primer FES TA FESTA del mes de març. Un mes de març, aquest del 2014, que a Catalunya arranca amb vent, fred i una mica d’aigua. Ja ens en va advertir en Víctor Pàmies al seu espai DITES I REFRANYS sobre el perill d’aquest mes en la dita que apuntem al títol, la que va quedar en quarta posició al seu Top 10. Avui entrarem al podi d’aquest rànking i en Víctor ens parlarà d’aquell també extens i amb moltes diferents versions que diu: “No diguis blat, si no el tens al sac i ben lligat”.

A banda de la secció del nostre paremiòleg, el FES TA FESTA tindrà moltes altres seccions, setmanals i periòdiques. De les setmanals, LA COLUMNA, del nostre director Jesús Ventura, que aquesta setmana recorda una obra de teatre que va veure fa dos anys i que al seu entendre hauria d’estar fixa a la cartellera, to recomenant-nos també uns videos del VilaWeb en què s’entrevista a assistents al MWC (Mobile World Congress) en referència al procés català. El títol de l’obra i de la columna (amb interrogant afegit), és: “Som una noció?”.

I les seccions periòdiques:

  • ROURENFOLK, l’espai de música folk del FES TA FESTA que escriu i explica en Jordi Roura. Aquesta setmanba ens presenta música amb gralles, però amb gralles i amb molts més instruments. Unes gralles diferents, com diu ell. El grup LA CANYA BORDA ens interpretarà el tema titulat “Dance of delight”.
  • També tindrem unes noves HISTÒRIES DE GEGANTS, amb guió d’en Nico Alonso i amb la veu de la Berta Miró. En aquesta ocasió coneixerem la història dels “Gegants del Castell de Santa Florentina”, de Canet de Mar.
  • I acabarem contactant amb el benvolgut Llorenç Aguilà. El nostre home a Ponent dissertarà sobre “Plaques” en una nova entrega de la seva secció ELS MINUTS DE L’AGUILÀ.

A les NOTÍCIES ESCOLLIDES us parlarem del Concurs de Cartells per anunciar la Festa de La Patum d’enguany; de l’edició d’un Tríptic sobre els Balls de Gitanes en que s’explica la història i la termimologia específica d’aquest ball històric nascut a les comarques vallesanes; de la matinal del Tradicionàrius d’aquest diumenge dia 2, a les 12 h., al CAT, que presenta la “Rondalla de la tenora i el flabiol”; i de l’Associació El Trill, d’Argençola que han convocat per aquest cap de setmana la Tercera Matinal d’Intercanvi de Llavors de la Catalunya Interior.

I a la part musical, a més del ROURENFOLK, tres sardanes: “La república dels pescadors”, de Biel Castelló: “Granet de blat”, de Rafael Ferrer; i “Felicitats”, de Ricard Viladesau.

I que passeu un bon Carnaval. Tothom a disfressar-se. Cada vegada hi ha més gent que vol canviar de fesomia i aprofita aquestes dates per fer proves. Fins i tot alguns del PP es disfressen d’independentistes i voten a favor de la consulta…